30.10.12

Има ли наде за нас? Има (али треба препознати највећег непријатеља)

Октобар је неочекивано миран по питању политичких дешавања. Надам се да нико није поверовао да ће влада да падне због пар општина. Чак се и на новинарском фронту тешко могу издвојити текстови који искачу из просека. Једна анкета, међутим, заслужује пажњу.

Лагано трежњење Србије од евролудила је видљиво на сваком кораку последњих година, а најновија анкета о којој говорим то потврђује. Оно што посебно може да радује, а евроунијате посебно да забрине, је да је највећи проценат противника ЕУ међу младима и то у Београду.(та популација вероватно највише користи интернет у Србији и најмање је зависна од пожутелих електронских и штампаних медија, стога овакви резултати нису нимало случајни)

Спин и објашњења која су евроунијатски експоненти понудили креће се углавном у оквиру већ прежваканог и виђеног. Једну реченицу из реакције посланика ЛДП Ђурића треба, међутим, издвојити:

На Београдском универзитету катедре држе професори који нису европски оријентисани.

Ова злокобна реченица одаје ментални склоп, природу и циљеве евроунијата. Колико год да су зли, нису глупи и њима је јасно на који начин једино могу да приволе људе за своје циљеве, а то није путем политичког деловања већ преко културних, образовних и медијских институција по принципу "куване жабе". Јавност промене у размишљању треба да стекне несвесно, на  такав начин да заправо се и сећа да је некада размишљала другачије, а спољашње промене које наступе треба да изгледају као да су увек биле ту или бар као да су природан континуитет историје, онако како је то изведено у западноевропским земљама.

Ђурић нам је у једној реченици дао визију будућности своје партије: под евроунијатима образовне институције служиће за индоктринацију млађих нараштаја, а у њима ће бити онемогућен рад људима који нису прошли европејски "глајшхалтунг". ЛДП је отворено тоталитарна евроунијатска партија и као таква се не сме третирати као легитимни учесник политичке сцене. Ни она ни крипто-тоталитарна ДС. 

Партије на власти, уколико заиста желе да изведу Србију на прави пут морају да раскринкају ове политичке организације и њихову идеологију и потпуно их просркибују из пристојног друштва. Србија и српски народ не смеју да буду на само једну изборну кампању удаљени од поновног потпадања под евроунијатски јарам. Схватају ли ово Николић, Вучић и Дачић? Можемо само да нагађамо, а кораци у борби против криминала и корупције коју толико најављују ће дати одговор на питање јер су поред тоталитарног евроунијатства те организације огрезле и у ситни и крупни криминал до те мере да би њихово брисање из регистра било потпуно оправдано, а о компромитацији да и не говоримо.

Имајте у виду расположење у народу, господо на власти, као и структуру тог расположења када процењујете будуће кораке. 

No comments: