21.12.12

"Ћути, могло је и горе"

Након разних најава о фамозној "платформи о Косову" које су се у штампи могле прочитати након што је она (не)званично објављена човек скоро да није могао а да не посегне за клишеом из наслова. А још након што се прочита реакција Данијела Сервера просто будете у искушењу да кажете да ако се њему не допада значи да и није тако лоша. 

Треба, међутим, донети сопствени закључак без освртања на мишљења других. Такозвана платформа се може оценити у свом теоријском и практичном делу. Она је на папиру, хајде да будемо великодушни, папазјанија досадашњих двосмослених ставова и идеја које су у јавност износили властодршци. С тим у вези, некако је најтачнија оцена ДСС-а.

У пракси, међутим, имамо на делу наставак политике евроунијаћења. Чињеница да је документ,   какав је да је, прво представљен страним амбасадорима па тек онда посленицима Скупштине и јавности довољно говори. А постоји и прича како документ има две верзије,  једну за унутрашњу употребу срачунату да примири јавност незадовољну наставком евроунијаћења, једну за странце.

Шта нам преостаје? Нада да је људима и дефинитивно "пукао филм" и да им је мука од испирања мозга ЕУропом, као и чињеница да је Бог наше непријатеље учинио моћним али  и изузетно глупим

No comments: