15.1.12

Викенд Вагнер – специјално издање

Ваш омиљени блогер се мало частио за Нову годину. Ево како:Да, све је ту од тзв. "Бајројтског канона" од "Холанђанина" до "Парсифала" у извођењу што Берлинске опере што Бајројта. И све то за 7500 динара! У то име, послушајте увертиру за "Летећег Холанђанина".

10.1.12

Беда и беда "Политике"

Иако је одувек важила за новину наклоњену сваком режиму на власти, "Политика" је углавном пазила да у тој подршци не пређе границу доброг укуса и цивилизованости. Све до пред Божић, када се срозала на ниво Штрајхеровог "Der Sturmer"-a објавивши злобну, мржње пуну, тираду Марка Видојковића,на коју ми не пада на памет да линкујем, а још мање да је нашироко коментаришем јер она то не заслужује(њена, заправо једина вредност је у томе да је показатељ докле је потонула "Политика" и њена иделогија).

Видевши (ваљда) да су отишли предалеко, одлучили су равнотеже ради да објаве интервју са историчарем Јашом Алмулијем у којем он документовано и аргументовано побија лажи о уништавању Јевреја у Недићевој Србији којима се годинама клевећу Србија и српски народ, током 90-тих споља, а од 2000-те и изнутра, не либећи се да наведе конкретна имена од којих су многа стекли статус "светих крава".

Иако сам присталица тога да чак и противнику треба одати јавно признање када учини правилну ствар, то у овом случају не важи за "Политику" из неколико разлога. Прво, зато што је чланак објављен са искључивим циљем да се "ваде флеке". Друго, зато што је "Политика" већ деценију један од најактивнијих учесника горепоменутог клеветања Срба, како преко неких њених коментатора, тако и путем давања простора особама које је именовао Алмули да шире своје лажи. И треће, "Политика" никада не би објавила сличан интервју да је Јаша Алмули Србин по националности. Не волим овакву врсту аргументације, али то је чињеница, још један показатељ срозавања "најстаријег листа на Балкану".

Према томе, супротно оријентисани прилози сваки на свој начин показују беду "Политике". Сјај се одавно изгубио.

7.1.12

Христос се роди!И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи. - Мат. 3:17

1.1.12

Све најбоље у 2012!

Желим срећну Нову годину свим својим читаоцима!