21.11.12

И шта сад?

Хашка пресуда по "Олуји" је изазвала констернацију у српској јавности и како се чини многе отрезнила од илузија које су имали претходних десетак година. Да то отрежњење не буде само привремено неопходни су следећи кораци:

1. Потпуни прекид сарадње са Хагом и усвајање званичних докумената од стране државе којима се осуђује и разобличава та организација.

2. Прогласити Србе заточене тамо политичким затвореницима, захтевати њихово безусловно пуштање на слободу и непризнавање било каквих евентуалних пресуда насталих из тог процеса.

3. Моментално помиловање осуђених јатака хашких оптуженика и аболиција оних против којих се води процес.

4. Прекинути учешће Србије у фарси званој "помирење у региону" јер је јасно да је у питању процес који легитимизује злочине над српским народом. С тим у вези, дистанца од Хрватске на само формалне контакте.

Тешко да ће власт ишта од овога да усвоји. То не значи, међутим, да треба дићи руке. Постоји нешто што се може урадити, а да не зависи од корака владајуће клике, а то је да свако од нас заузме личну дистанцу према Хрватској и другим политичким ентитетима који су нам нанели зло ових година. Прекинути куповање хрватских производа, не летовати више у Хрватској, не звати њихове уметнике да наступају у Србији, све су то мере које су од пре неколико дана постале питања елементарне части и поштовања. 

А за Готовину, Маркача и компанију још постоје инстанце правде, и на овом свету и на оном. 


17.11.12

Данашњи дан посвећујем...

...свима који су у септембру 2000. гласали за ДОС. Ово је резултат вашег тадашњег избора, као и оних потоњих до 2012 где сте гласове давали разним жутоевропским странкама. Јел' вам се свиђа ваша креација?

Нећу да вас питам да ли сте коначно увидели шта сте направили свима нама. Увидели сте, али вас или баш брига или не желите себи да признате услед једне мешавине сујете и кукавичлука као и чињенице да сте од инфантилне представе о себи као "борцима за демократију" створили идентитет, па би признање да су они други били у праву за вас представљала неку врсту смрти.

Хвала вам ни за шта.

ПС. Под хитно ставити селдећи епитаф на гробу Слободана Милошевића:"Лепо сам вам рекао, идиоти глупи".

15.11.12

Будите у приправности...

Приметили сте да опет једно дуже време не блогујем. Разлози су многоструки, породични, пословни, недостатак правих тема...А ту је и чињеница да је у припреми неколико дужих есеја који траже да се о њима добрано промисли јер су теме, од односа према прошлости и с тим у вези будућност националног покрета преко елемената данашњег менталитета које треба искоренити до Вагнера.

Дотле можете да погледате мало мој блог на енглеском где ће се данас или сутра појавити моје виђење резултата америчких избора, као и најновију белешку Сивог Сокола, уско повезану са првом темом коју сам у горњем пасусу помињао.

Видимо се ускоро.