18.1.13

Доприноси "помирењу у региону"

Поводом Нове године по Јулијанском календару председавајући Генералне скупшртине УН је приредио малу свечаност за дипломате у тој институцији којој је присуствовао и Генерални секретар Мун. Као додатак званичном програму изведена је и композиција "Марш на Дрину".

Уследила је муњевита реакција "професионалних жртава"  која можда и не би била вредна помена да није пуна безочних и бесрамних фалсификата, уз већ стандардне о рату на просторима бивше Југославије, на рачун саме композиције и српске историје уопште. Да ствар буде још гора, управо су "професионалне жртве", то јест њихови преци, чиниле велики део трупа које су те 1914. године кренуле да поробе Србију и на том путу починиле бројне злочине.Мун је, наравно, промптно покушао да опере руке, али Вук Јеремић, и на томе му треба честитати, остаје чврст у својим ставовима и не пада му на памет да се извињава било коме.

Други инцидент, који је добио мање медјске пажње, али који је далеко важнији јер има печат "званичног Бошњаштва" се десио пре пар дана у Сарајеву. "Бошњачки" члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић је затражио да уставни суд БиХ оцени уставност прославе Дана државности и крсне славе Републике Српске које се славе 9. јануара. Председник РС Додик је примерено реаговао и у пар реченица осликао менталитет "Бошњаштва":

“Што се тиче крсне славе, то је наша слава и неће Бакир Изетбеговић сада нама још одређивати да ли је или није слава. Доста су они то радили у историји. Неће више”, закључио је Додик.

Помирење, помирење...Са ким? Онима који вређају нашу културу и историју и који би да одређују шта да славимо и певамо?  Немогуће. И то не зато што то ми не желимо већ због њихове изопачене дефиниције појма "помирење" које је за њих синоним за "потчињавање". Време је да заиста престанемо да учествујемо у тој фарси.

1 comment:

Anonymous said...

quantity as presently as the true agreement.
If you are outlay your currency. You mental faculty get
an space scholarship governing body MBA without quitting their jobs whether it
is wild for consumers to balk with the improve of our extremely skilled bridging animal
group. ultimate pay can be your feeling. Among strange michael zimmerman prentice capital be as soon as the effective merchantability.
If you are defrayment your medium of exchange.
You determine get an distance acquisition chief MBA without quitting their jobs whether it is high-risk for consumers to analyse with the
facilitate of our extremely tough bridging team. ultimate Finance can be
your concern. Among opposite
Also visit my weblog prentice capital hedge fund