29.1.13

Сад нека дела пропрате речи

Према очекивању, подршка чланству Србије у ЕУ је у слободном паду, то чак ни медијски гласноговорници Брисела више не могу да сакрију, а како време протиче она само може да  даље пада јер је тешко поверовати у корениту промену у ставу владајуће евроунијатске идеологије.

Сада следи тежи део посла, заправо, сада национално-патриотске организације морају заиста да раде јер су до овог тренутка безмало могли да пусте Брисел да одрађује посао за њих и својом ароганцијом и безобразлуком сваком нормалном огади појам Европе. Сада је неопходно да се просечан српски гласач натера да на евентуалним скорим изборима који више нису тако нереална опција скупи храброст и на делу покаже своја убеђења, односно чврстину истих. 

Далеко од тога да ће све бити лако, напротив. Менталитет "хоћу и јаре и паре" се, на жалост, дубоко укоренио у свест обичних људи опчињених и даље  некадашњим "дужничким социјализмом" из времена Јосипа Броза када се уз мало рада "добро живело". Људима и даље није јасно да је такво стање у којем је могуће доћи до резултата без улагања у виду рада и финансијских средстава аномалија и да је ово време заправо наплата рачуна за оно. 

Поред развијања свести о прошлости, за коју треба нагласити да се неће поновити, потребно је развити и свест о будућности, односно начину живота који ће бити неопходно усвојити да би се кренуло напред. Култура зависности од "издатака" и "финансијске помоћи" као продукт већ поменутог менталитета мора бити искорењена и појединац се мора подстаћи да сам покаже иницијативу и заједно са непосредном околином у највећој могућој мери организује решење текућих проблема. 

Мало сам скочио у дугорочне национално-патриотских организације, стога настављам са оним краткорочнијим, јер се кућа гради од темеља. Прва од њих је обједињење. Не сме се дозволити да као на прошлим изборима скоро 10% гласача који су против ЕУ остане потпуно непредстављено у парламенту и тиме створи погрешна слика о расположењу народа. Иако у политици сума често није прости збир делова(што се могло видети на недавним изборима у Израелу) тешко је веровати да неко ко је у мају гласао за ДСС, СРС или Двери не би гласао за коалицију те три странке/организације на неким будућим изборима, поготово након промена у политичкој ситуацији који условљавају да питање очувања Косова и Метохије и с тим у вези одбијања уцена Вашингтона и Брисела све више постане кључно. 

Друга обавеза, и која би требало да представља први корак ка остваривању поменутих дугорочних планова, је да се не дозволи да се људи упецају у замку "умереног национализма" и да се онемогући представницима садашње власти да се представе као "криптопатриоте" које причају у славу ЕУ, а раде у корист Србије. И у томе су нам они олакшали посао јер је управо тај "рад" оно што евентуалну такву причу чини шупљом јер нема ни "и" од "интереса Србије" у "интегрисаном управљању" и другим споразумима, а још мање у преговорима у Бриселу.

Треће, не сме се дозволити да власт преко дрвета сакрије шуму тако што би уз помоћ неких других битних питања као што је борба против корупције и криминала гурнула питање очување саме државе у запећак. Борба против криминала и спровођење закона је обавеза државе и трагично је за једно друштво да се једна тако фундаментална ствар уздиже на пиједестал врхунског достигнућа. У вези са овим знатно помаже чињеница да су за стварање таквог друштва најодговорније "европске снаге" и то је нешто што на шта стално треба подсећати људе. Што ме доводи до четврте обавезе...

А она се састоји у томе да се не сме дозволити уздизање вампира званог Демократска странка. Најгоре што може да се деси је да се они представе као некаква "опозиција". Стално треба подсећати људе колико је зла Србији нанела ДС, Борис Тадић и њихови трабанти, на унутрашњем и спољашњем плану. 

Националне и патриотске организације имају изузетну стартну позицију, а шта ће са њом урадити остаје да се види. Биће удара из иностранства, као и од домаћих интересних група али ниједан од њих не може да спречи спровођење мера које сам предложио горе. Једини који то могу су управо поменуте организације, али у том случају биће поражене и пре него што сучељавање почне. 

No comments: